Bilboard

Full screen - press [F11]
David Ben Gurion : ---- " If you believe in ISRAEL, you can't call yourself - ATHEIST "!... "In Israel, in order to be a realist you must believe in miracles" ... Ada,this one is for you!... "The knowledge of how to FEAR what ought to be feared and how not to FEAR what ought not to be feared is called - COURAGE"... "Anyone who believes you can't change HISTORY has never tried to write his MEMORIES"... "I don't know what the people WANT ! All I know is what they NEED"... " Well done, now give it back to them." ( Spoken to Louis Nir in June 1967, after his unit captured Hebron in the Six-Day War )... "UM - SHMUM" ( The UN - Bla Bla Bla ! ) ... "If an expert says it can't be done, get another expert"...
.
web counter web counter

ALWAYS ON TOP ( Scroll down for recent postings )

This Blog is now officially closed!
29 - 03 - 2012 23:00 GMT
Please visit :-
. .
 
.

Wednesday, March 28, 2012

Bosanski Pokret Nacionalnog Ponosa

Algemeiner.com

Jews Vilified by Bosnian-Muslim Neo-Nazi Group

 
 Members of the Bosnian- Muslim Neo-Nazi Group

A new Bosnian Neo-Nazi group, the Bosanski Pokret Nacionalnog Ponosa (Bosnian National Pride Movement), is increasingly championing anti-Semitism in the country.

Ninety-five percent of its members are Muslim.

“The Jews have immense influence throughout the world—in [the domains of] politics, economy, culture, and religion,” the group writes on its website. “Freedom of speech is granted to a handful of ‘privileged’ politicians, journalists and functionaries that are puppets of the Zionist mechanism.”

According to the Middle East Media Research Institute (MEMRI), this group reveres the alliance between Muslims and Nazis during World War II. Bosnia now bans Neo-Nazi groups, as do many other European nations in the wake of the Holocaust.

==================================
.
.
 Bosanski pokret nacionalnog ponosa je opskurna neonacistička grupa koja na svojoj stranici veliča ratni put Handžar divizije i najavljuje prve konkretne akcije u bosanskohercegovačkim gradovima
.
.
Ulice bosanskohercegovačkih gradova uskoro će zasuti leci nacističkog sadržaja, a u prvom udaru biće obuhvaćeni Sarajevo, Zenica, Bihać, Tuzla i Mostar. To će biti prva konkretna akcija Bosanskog pokreta nacionalnog ponosa, kako sebi tepa opskurna neonacistička grupa koja odnedavno ima svoju internet stranicu. Neonacisti tvrde da će to biti tek početak, a onda upozoravaju: a poslije... poslije možemo svašta!
.
Zašto se divim Hitleru
.
Stranica Bosanskog pokreta nacionalnog ponosa na mreži se pojavila nedavno, a njen moderator je izvjesni Sauberzweig koji živi u Švedskoj. Nick je preuzeo od SS oficira Karla Gustava Sauberzweiga, vođe zloglasne Handžar divizije, za kojeg naš moderator tvrdi da je bio vrlo dobar i iskusan vojnik iz Prvog svjetskog rata. Sauberzweig je svoju stranicu opremio prigodnim sadržajem, istorijskim dokumentima, fotografijama, audio i video snimcima... Uglavnom je tu skupljeno uobičajeno neonacističko smeće, pamfleti na temu Zašto nacional socijalizam, Zašto se divim Hitleru, U strahu od swastike, Rasa, Država, Nacionalsocijalist... Ono što ovu stranicu čini posebnom, naravno i bizarnom, je njeno usmjerenje na Bošnjake. U tu svrhu skupljena je gomila historijskih falsifikata koji bi trebali potvrditi tezu da Bošnjaci imaju ekskluzivno pravo na Bosnu, kvazinaučna istraživanja koja pokazuju genetsku nadmoć Bošnjaka, također i rasnu superiornost potkrijepljenu razmišljanjima Adolfa Hitlera. Bošnjački neonacisti naveli su i svoje ideološke neprijatelje – cionizam i Jevreje, koje opisuju Goebbelsovim prigodnim tekstom, nacionalne neprijatelje – Srbe, a odjeljak rasnih neprijatelja je još uvijek prazan, ali sumnjam da će njegov sadržaj biti pretjerano originalan.
Posjetioci na ovoj stranici mogu dobiti i zanimljive savjete poput usputstva za dobijanje aktraktivne neonacističke frizure, ali i savjeta kako korisno utrošiti slobodno vrijeme:
- Čitanje i pisanje treba da u potpunosti odvoje pravog Nacional Socijalistu od gledanja televizije. Nema ničeg što je vrijedno pažnje da pravi Nacional Socijalista nađe nešto interesantno, osim dokumentarca ili nekog starog vesterna u kasne sate.
Posebno strastveno Sauberzweig je prikupio dokumentaciju o Handžar diviziji. Pripremio je istoriju jedinice, njene borbene karakteristike, propagandne plakate, uzorke uniformi, oružja, fotografije sa regrutacije, uspomene sa prvih postrojavanja, borbi, izleta i praznika. S vidnim ponosom ističe se da je Himmler gajio nježne osjećaje prema ovoj jedinici. Tu je i poseban tekst o izvjesnom Halidu Komiću koji je, navodno, prije nego što je uočio rahatluk SS formacija, bio komandant 8. Krajiške partizanke brigade, pa poručuje svojim bivšim suborcima: U Njemačkoj vlada mir i red. Svako radi, svako ima da jede. Cijene su niske i službeno utvrđene, tako da svako može izići na kraj.
Stranica ima i svoj forum, ali svaki član mora prije učešća odgovoriti na nekoliko pitanja kako bi administratori stekli bolju sliku o njima. Zanima ih nacionalna i religijska pripadnost, koga budući članovi smatraju za saveznike, a tu su i pitanja duhovne naravi poput koja je najbitnija dužnost individue u životu ili koji je najviši autoritet koji priznajete.
.
Na čelu svastika 
 .
Nakon toga namjernik može pristupiti forumu na kojem, za sada malobrojni članovi, razgovaraju o pitanjima pokreta u domovini i dijaspori, razmatraju mogućnost formiranja odgovarajuće desničarske stranke, pitaju se koja junačina stoji iza nedavnog ispisivanja nacističkih grafita u zgradi televizije... Posebno zanimljiva je diskusija na forumu Mjere za zaštitu domovine, na temu referenduma u RS. Moderator pita da li bi u tom slučaju došlo do rata u BiH, a forumaš pod nickom bošnjački nacionalist odgovara da bi odmah trebalo formirati paravojnu formaciju koju ovako opisuje:
- Paravojna u smislu da nećemo nikome dati potpunu vlast nad nama. Ići ćemo najviše na svoju ruku. 
 .
Zamisli...na jednoj ruci ljiljani...na drugoj grb HD....na čelu svastika hahahahah
.
Zveckanje oružja odjekuje ovom stranicom, a Sauberzweig je pripremio i posebno upustvo kako pomoći novosnovanom pokretu. Za sada će se najviše bazirati na internet akcijama, preporučivanju stranice, reklamiranju na raznim chatovima, postavljanju linkova na stranicama, a Sauberzweig savjetuje: Kada se nalazite na stranicama koje nisu NS ili koje ne simpatiziraju našu ideologiju, možete ostavljati naš link pod izgovorom da podržavate slobodu mišljenja i govora. Lične akcije koje se, za sada, preporučuju svode se na širenje propagande pomoću raznih letaka i na minimiziranje propagande neprijatelja (antifašista, komunista, islamista...) U slučaju sukoba s policijom Sauberzweig ima odgovarajući savjet: - Ako dođe do Policijske intervencije, sjetite se magične rečenice koja je svim našim aktivistima pomogla mnogo puta "bez komentara". Policija vam ne smije pretraživati stan bez sudskog naloga. Kako već rekosmo, stranica Bosanskog pokreta nacionalnog ponosa pripada mračnom dijelu mreže, u kojem se gura sa pedofilskim sadržajima. Čak i nakon samo površnog pregleda stranice može se jasno uočiti da se radi o opskurnoj grupici sociopata, pa smo dugo razmatrali da li da im uopšte dajemo bilo kakav publicitet. Ali, opreza nikada nije dovoljno kada pošten čovjek ima posla sa ovakvim šljamom. Jer, izuzetno neugodno odzvanja rečenica a poslije... poslije možemo svašta! Njeno odgonetanje ostavićemo nadležnim institucijama.
.

.
BPNS manifest: Sve u rukama Bošnjaka
 .
   - Bosanski pokret nacionalnog ponosa se zalaže za uspostavljanje nacionalne sekularne države Bošnjaka shodno europskoj praksi gdje svaka nacija ima pravo na vlastitu državu. Takvo pravo je, uostalom, potvrđeno historijom Bosne starom preko 1 000 godina i historijom naroda Bošnjaka na njenom području. Bosna i Bošnjaci su jedno tijelo povezano našom krvlju i slavom naših pradjedova. Prema tome, Bosna je prvenstveno država Bošnjaka ali i svih ostalih građana koji su joj odani.     
- Pripadnikom jedinog državotvornog naroda Bošnjaka ili Bosanaca smatramo svakog bijelog stanovnika Bosne koji joj je odan bez obzira na religijsku i podrasnu pripadnost.     Prema tome odbacujemo vezanje Bošnjaka za samo jedan religijski identitet što se pokazalo štetnim za naš nacionalni razvoj i dignitet.     
- Simbol Bosne je grb sa šest zlatnih ljiljana bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića. To je ujedno i simbol odbrane Bosne u ratu 1992-1995 i svaki pokušaj ponižavanja i degradiranja svetog bosanskog grba je direktni napad na nacionalni integritet Bosne i naš nacionalni ponos.     Svi simboli koji veličaju neku drugu naciju ili ideologiju nauštrb Bosne su neprijateljski i u društvu kakvo mi zagovaramo takva obilježja bi bila strogo zabranjena.     
- Pokret u ovom trenutku svoje djelovanje ograničava na sadašnje granice Bosne a s vremenom će nastojati da se izmiri historijska nepravda i da se obnove granice iz doba kraljevine kada je naša zemlja bila najjača balkanska država.     
- Bosanski jezik, kao nacionalni jezik Bošnjaka, treba i mora biti jedini službeni jezik u Bosni.     
- Sve nekretnine u Bosni moraju biti u rukama Bošnjaka. To je jedini način za uspostavljanje ekonomski snažne nacije. Bosna mora pripadati Bošnjacima u svakom smislu- ekonomskom i nacionalnom. Radnička klasa kao stub ekonomskog prosperiteta mora imati dostojanstven život i biti zaštićena od eksploatacije. Svi koji doprinose prosperitetu  nacije su samim sistemom povlašteni u odnosu na one koji žele uzimati a ne davati ništa zazvrat.     
- Naziv Bosna i Hercegovina  je neprihvatljiv jer je nastao kao simbol izdaje bošnjačkog nacionalnog ustanka Zmaja od Bosne od strane hercegovačkih velikaša i nastao je kao ustupak Otomanske imperije istim. Hercegovina ( Hum) nikada nije bila zasebna država ,niti u rangu sa Bosnom, već je uvijek bila sastavu Bosne a mi kao nacionalno svijesni Bošnjaci slijedimo takvu historijsku tradiciju i i odbijamo da slijedimo politiku nacionalnog razbijanja Bosne i Bošnjaka.     
- BPNP se protivi ulasku Bosne u saveze i unije koje služe za uspostavljanje i zaštitu  novog svjetskog poretka  kao što su EU ( kontinentalna unija) i NATO pakt ( svjetska armija).    
- Bosna mora biti slobodna država sa svojom vojskom koja je uvijek spremna za branjenje nacionalnog suvereniteta zemlje što se kosi sa politikom globalizacije koju provode cionističke strukture sa ciljem uspostavljanja jedne svjetske vlade tj. poretka u kojem će „siva eminencija“ vladati svijetom.     
- Odbacujemo praksu slavljenja zvaničnog Dana državnosti 25. novembra jer je ona  nastala praćenjem politike komadanja Bosne između tri kvazi-etničke zajednice ( Srbi, Hrvati, Muslimani ). Dan državnosti kojeg mi promovišemo je 29. august - datum izdavanja povelje bosanskog bana Kulina koja je ujedno i najstariji bosanski državni akt i najstariji državni dokument u granicama južnoslavenskog govornog područja.     
- Ideologije koju su nepoželjne u našoj Bosni su: cionizam, komunizam, kapitalizam i islamizam. Svaka od tih ideologija zahtijeva vlastiti državni ustroj što je sa nacionalnog stajališta neprihvatljivo i šteti prosperitetu Bošnjaka. Jedina  ideologija koja je potrebna kako bi se  Bosna spasila je bosanski nacionalizam i to je jedina ideologija koja svojim načelima vodi ka napretku u svim mogućim segmentima počevši od nacionalnog napretka do socijalne pravde.     
- Temelj zdrave nacije je porodica i upravo zbog te činjenice naša borba je dijelom usmjerena na uništenje svih  aspekata društva koji svojim nemoralnim djelovanjem ruše familijarne vrijednosti.  U tu grupu spadaju mediji i razne grupacije koje u svom programu nude  promiskuitetno ponašanje uključujući razne  seksualne perverzije i bolesti tipa homoseksualnosti. Bosanski čovjek i žena moraju  postati oličenje moralne čistoće zato je odstranjivanje zaraženih elemenata iz našeg društva jedan od primarnih zadataka. Razvrgavanje porodičnih veza nije poželjno ali nije zabranjeno jer u normalnom društvu sreća nacije se temelji na sreći pojedinca.
 

No comments: